lunes, 25 de julio de 2011

LASANJOJ DE MELONGENO

Saluton kuiristoj! La hodiaŭa recepto estas taŭga por ĉiuj, kiuj ŝatas legomojn!



Ingrediencoj (4 personoj):

• 2 melongenoj
• 1/2 Kg. da haketita viando de bovidino
• 1 Kg. da pistitaj tomatoj
• 1 karoto
• 1 cepo
• 2 ajleroj
• 2 glasoj da beŝamelo
• 1 kulero da sukero
• Faruno
• Kuminoj
• Origano
• Pipro 
• Salo
• Oleo de olivo
         • Ilo: kristala ujo » alklaku tien ĉi

Preparado:

-Unua paŝo: Tranĉu la melongenon per tranĉetoj. Farunu kaj fritu la tranĉaĵojn, kaj poste, metu ilin en telero (memoru, vi povas meti paperan buĉtukon sur la telero).

-Dua paŝo: Haketu la cepon kaj la karoton, kaj poste, fritetu ilin. Aldonu al la antaŭa haketaĵo tomaton kaj la sukeron; aldonu ankaŭ iom da salo kaj kuiru la miksaĵon dum 20 minutoj. Kiam la mikso estos preta, metu ĝin en kristala ujo (vi nur devas kovri la ĉiun surfaco de la ujo. Konservu alian parton de la mikso, ĉar poste ni faros pliaj etaĝoj.)

-Tria paŝo: Miksu la haketitan viandon kun la ajleroj, la kumino, la origano, la salo kaj la pipro. Metu tiun ĉi mikson en pato (kun oliva oleo) kaj fritu ĝin ĝis estos preta (atentu pri la cepo, ĝi baldaŭ bruliĝos!). Aldonu en pato pli da tomato kaj kuiru la miksaĵon dum 5 minutoj. Kiam la miksaĵo estos preta, faru en la kristala ujo etaĝojn: la unua etaĝo enhavos melongenon, la dua enhavos la viandan mikson, la tria enhavos melongenon, la kvara enhavos viandan mikson... Daŭrigu ĉi tiu preparado ĝis la ujo estos plena (lasu spacon, ĉar poste ni aldonos la beŝamelon). Aldonu la beŝamelon sur la lasta etaĝo, kaj kuiru la ĉiu ujon per forno, kiu devus esti antaŭvarmigita, je 180ºC ĝis la beŝamela surfaco estos orkolora.

BONAN APETITON!

No hay comentarios:

Publicar un comentario