martes, 23 de agosto de 2011

"PATATAS BRAVAS" SPICAJ TERPOMOJ

Saluton kuiristoj! Ĉu vi ŝatas paroli kun amikoj somere? Unu el la pli bonan pladon por manĝi dum babilado estas la spicaj terpomoj!:




Ingrediencoj: (4 personoj)

• 1 kilo da terpomoj
• 6-7 ajleroj
• Oliva oleo
• Spica paprika
• Fritita tomato
• 2 kuleroj da vinagro
• Petroselo
• Salo



Preparado:

Unua paŝo: Senŝeligu la terpomojn kaj tranĉu ilin per tranĉaĵoj. Fritu la tranĉitajn terpomojn per abunda oleo. Kiam la terpomoj estos frititaj, metu ilin en telero (vi memoru ke vi povas surmeti buĉtukon)

Dua paŝo: Aldonu oleon en pato, kaj enmetu la haketitajn ajlojn, la paprikon, la frititan tomaton, 1 glason da akvo, salon, la vinagron kaj laste, aldonu la haketitan petroselon. Kuiru la ĉiujn antaŭan ingrediencojn ĝis ĝu fariĝas kvazaŭ saŭco.

Tria paŝo: Fine, kovru la frititajn terpomojn per la spica saŭco.

Noto: La plej ŝatata trinkaĵo de la hispanuloj por trinki kun tiu ĉi plado estas biero.

BONAN APETITON!

No hay comentarios:

Publicar un comentario